کاربرد مواد شیمیایی در صنایع غذایی
به دست آوردن یک نتیجه مطلوب از مواد های غذایی نیازمند یک سری اعمال خاص است. اصلی ترین کاری که افراد باید برای به دست آوردن این نتیجه مطلوب انجام دهند این می باشد که باید از برخی مواد های شیمیایی در صنایع غذایی و غذا ها استفاده کنند. در صنایع غذایی مواد های شیمیایی همانند صنعت های دیگر کاربرد های زیادی دارد. و اما کاربرد مواد شیمیایی در صنایع غذایی عبارتند از:
- استفاده از مواد شیمیایی برای نگه داری طولانی مدت تر مواد های غذایی
- به کار بردن برخی اسید های شیمیایی و ماده های شیمیایی برای بالا بردن کیفیت مواد غذایی
- کاربرد دیگر ماده های شیمیایی این است که برای جذب رطوبت محصولات غذایی به خود و بالا بردن کیفیت محصولات غذایی استفاده می شود.
- نقش دیگر مواد های شیمیایی برای تنظیم کردن pH مواد غذایی است.
- بهبود بخشیدن طعم غذا ها توسط مواد های شیمیایی
5 مواردی که در بالا برای شما عزیزان ذکر شد مهم ترین کاربرد مواد شیمیایی در صنایع غذایی هستند. اما این را بدانید برای اینکه شما بتوانید از ماده های شیمیایی در صنایع غذایی استفاده کنید باید این ماده ها توسط وزارت بهداشت تایید بشود.
انواع ماده های شیمیایی در صنایع غذایی
تعداد ماده های شیمیایی در صنایع غذایی بسیار زیاد است اما قصد ما این است که اصلی ترین ماده های غذایی را برای شما عزیزان ذکر کنیم.
- تری سدیم فسفات
فسفاته محصولی شیمیایی است که برای بالا بردن کیفیت مواد غذایی از آن در صنایع غذایی استفاده می شود. فسفاته دارای برخی از زیر شاخه ها است که اصلی ترین مواد آن تری سدیم فسفات و تری پلی فسفات می باشد. اما یک کاربرد دیگر آن برای ساخت خمیر در کیک و کلوچه ها می باشد. - اسید فسفریک
اسید فسفریک نوعی اسید شیمیایی می باشد اما بسیار پر کاربرد است در صنایع غذایی. بیشتر از اسید های شیمیایی برای بالا بردن سطح پی اچ غذا می باشد. یکی از بهترین استفاده های که از این اسید شیمیایی می شود در نوشابه های گاز دار این است که برای بهتر کردن طعم و در برابر رشد قارچ مقاوم باشد به کار می رود. - نیترات و نیتریت
بهترین ماده ای که می توان برای نگه داری بالا تر محصولات استفاده کردن نیترات و نیتریت است. متاسفانه یک بدی که نیترات و نیتریت دارد این می باشد که برای محصولات دامی مانند گوشت و مرغ استفاده می شود که مدت نگه داری آنها بالا تر برود اما از طرفی دیگر استفاده بیش از حد این ماده باعث به وجود آمدن سرطان در بدن انسان می شود. - تورین
تورین یکی دیگر از اسید های شیمیایی می باشد که بیشتر در انرژی زا ها به کار می رود اما بسیار کاربرد های مناسبی برای بدن بدن انسان دارد. به این علت از تورین در نوشابه های انرژی زا استفاده می شود که باعث تنظیم عملکرد بافت چربی، کم کردن کلسترول بدن، کاهش فشار خون و… می شود.